Mijn 1e Tiglon ervaring

Niet mijn 1e competitie maar wel mijn 1e competitie met 3 workouts. Ik heb eerder meegedaan aan de open in 2016 waarbij ik alles heb gescaled met als doel om in 2017 alle workouts RX te doen.

Spannend? Nope.. ik weet nog niet wat de workouts zijn maar eigenlijk maakt me dat niet veel uit. Ik weet toch totaal niet wat dit met mij mentaal en fysiek zal gaan doen. Natuurlijk ben ik er wel mee bezig.

Ik weet ook nog goed toen ik mee ging doen aan de open. Dat vond ik wel enorm spannend! Vooral het competitie element dat het serieus maakt en laat klinken, de medeatleten/mensen die staan te kijken en de judges die je beoordelen. De workouts werden midden in de nacht bekend gemaakt en daardoor heb ik wel wat slapeloze nachten gehad! Eenmaal bezig vergeet je al deze elementen snel. Het is inderdaad een competitie waarbij je graag zo goed mogelijk presteert maar je moet het ook zien als een extra training waarvan je veel leert. Je leert je te bewegen volgens de bewegingsstandaarden en wordt enorm bewust van de full range of motion die bij een bepaalde beweging hoort. Want let op.. een no rep is verspilde energie! Maar het is niet erg want je wordt niet afgerekend maar beoordeeld op de bewegingstandaarden die voor CrossFit en de daarbij behoorde oefeningen gelden! Je leert ook welke skills of dingen je nog kan verbeteren. Zo deed ik de afgelopen open geen bar muscle up omdat ik deze gewoonweg niet beheers.. maar het daagt me wel uit om er volop mee aan de slag te gaan! Dan heb je nog alle toeschouwers.. geloof me.. daar ben je tijdens zo’n workout echt niet mee bezig! Toch is het wel een enorme steun dat ze er zijn! Wanneer je er helemaal doorheen zit en je behoorlijk wat zelf medelijden begint te krijgen en je voor je gevoel bijna dood neervalt zijn zij er om je er toch doorheen te slepen! Toch nog die ene extra rep en nog 1 en nog 1… Dat is ook het mooie aan CrossFit! De community eromheen! Je maakt allemaal hetzelfde mee en je gaat niet weg als je klaar bent! Je draait je om en moedigt de rest aan! Je doet het zelf maar je bent er samen en we willen allemaal toch zo fit mogelijk worden? Dit zijn ook meteen de redenen wat zo’n competitiedag zo gezellig en leuk maakt!

Qua voorbereiding probeer ik zo gezond mogelijk te eten en te drinken en genoeg te slapen! Op maandag is dit niet helemaal gelukt.. de pizza vooraf en de drankjes op het feestje smaakte toch wel erg goed ;) Tja.. ontspanning is ook erg belangrijk en een uitschieter mag er gerust zijn. We pakken gewoon de draad op dinsdag weer op.. daar hebben we namelijk geen maandag of nieuwjaar voor nodig ;)

Normaal gesproken train ik 5 dagen per week. Drie keer een WOD, één keer gewichtheffen en één eigen training waarbij ik me voornamelijk focus op skills die ik graag beter wil ontwikkelen en kracht- en conditie. Ik heb dus twee rustdagen die ik ook hard nodig heb. Aanstaande zaterdag heb ik dus 3 WODS op 1 dag! Ik wil zeker 1 tot 2 dagen rust hebben voor mijn deelname aan de Tiglon! Ga ik dan alles proppen in de 3 a 4 dagen die ik nog over heb? NEE! Niet doen! Ik hou het bij 1 a 2 WODS, gewichtheffen en beperk mijn eigen training tot mijn belangrijkste skills op het moment pull ups, DU en mogelijk een interval training van 20 minuten op die verdomde airbike! Werkt dit voor mij? Geen idee we zullen het ervaren!

In mijn tas? Schone kleren, shakes, bananen en ander fruit mijn gewichthefschoenen en touwtje.

Voor iedereen die nog twijfelt? Gewoon meedoen het is gewoon een hartstikke leuke ervaring! Je hoeft ook geen topatleet te zijn want sinds dit jaar kun je per workout bekijken of je wil scalen en wie weet doe jij wel je eerste pullup! Hoe vet zou dat zijn?! Voor iedereen die meedoet? Heel veel succes en geniet vooral van deze dag!


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square